Welkom op Brandverzekering Info .be

Hallo en welkom op onze website. Op deze pagina's helpen we jou helemaal gratis met het nemen van je brandverzekering-beslissingen. Wil je je huidige brandverzekering opzeggen? Zoek je een handige tool om brandverzekeringen te vergelijken? Wij proberen je te helpen op een simpele, duidelijke manier.

Wij zijn niet gebonden aan een verzekeraar, en zijn dus 100% onafhankelijk!

Is een simulatie van uw brandverzekering zinvol?

Een simulatie m.b.t. uw brandverzekering kan een handig instrument zijn om concreet te kunnen zien hoeveel u voor uw brandverzekering zal betalen (premie). Veel verzekeringsmaatschappijen bieden deze mogelijkheid aan (veelal te vinden op de respectievelijke websites) en kunnen in geval van tevredenheid leiden tot het indienen van een aanvraag.

Wat houdt een simulatie in?

De simulatie gaat in een eerste fase na wat u wilt verzekeren, hoe u zich tot het gebouw verhoudt (eigenaar, huurder, eigenaar-bewoner,...) en waar het gebouw voor gebruikt wordt. Naast de gebruikelijke persoonsgegevens trekt men tevens 'het levensverhaal' van het gebouw na, met name het bouwjaar en het aantal keer dat men getroffen is door eventuele natuurrampen. Ook de ruimtelijke details van het gebouw komen aan bod, zoals het aantal slaapkamers, werkkamers, niet gebruikte kamers,... . Uiteindelijk zal de simulatie leiden tot een offerte waarop u kunt aflezen hoeveel uw premie zal bedragen. De simulatie zal zowel een minimale dekking weergeven (de basiswaarborgen en de verplichte dekking tegen natuurrampen) als de mogelijkheid tot uitbreidingen zoals 'afstand van verhaal'.

Het gemak van een simulatie

Een simulatie voor uw brandverzekering kan dus zeer zinvol en handig zijn. U kunt vanuit uw luie stoel via het internet uw eigen simulatie doen, zonder er veel tijd aan te verspillen. In het geval uw simulatie naar wens uitvalt, kunt u bovendien ook op hetzelfde moment een offerte afsluiten. Deze offerte wordt volledig automatisch berekend a.d.h.v. de gegevens die u tijdens uw simulatie heeft ingevuld.

Het nut van een simulatie

Bovendien is een simulatie het ideale instrument om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vul enkele simulaties en leg de eindresultaten naast elkaar: in een oogopslag hebt u niet alleen een idee omtrent de verschillende te betalen premies, maar ook kan men op deze manier zeer gemakkelijk de verschillende geboden garanties vergelijken. Door gebruik te maken van een simulatie kan het afsluiten van een brandverzekering dus relatief snel en doordacht worden gedaan.

Let op

Houdt er tenslotte wel rekening mee dat niet alle aspecten van het afsluiten van een brandverzekering in een simulatie aan bod komen. Zo komt het vaak voor dat u een korting krijgt wanneer u naast uw brandverzekering ook uw autoverzekering bijvoorbeeld afsluit bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Let dus op of de simulatie u naar deze informatie vraagt.